En saftig roastbeef med et dække af friskkværnet sort peber
og finthakket persille bliver den perfekte søndagsmiddag. En favoritret.
• Tyksteg eller inderlår er de bedste stykker til denne form
for tilberedning.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 30 min. 8 portioner
# Råvarer til Roastbeef den bedste:
1 kg tyksteg eller inderlår
3 tsk friskkværnet sort peber
1 dl hakket persille
2 spsk hakket purløg
1 tsk tørret estragon
* Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 225 °C.
Gnid den knuste peber jævnt over kødet.
Pres let, så det sidder fast.
2 Bland persille, purløg og estragon godt i en skål.
Læg urteblandingen i et jævnt lag på en tallerken eller på
et stykke bagepapir.
3 Læg kødet oven på urterne.
Rul kødet i urterne og pres let på kødet, så også urterne
sidder fast.
Snør kødet med 5 cm mellemrum med kødsnor på langs af kødet.
4 Læg kødet på en grillrist oven på en bageplade eller
lignende.
Anvend et stegetermometer og lad kødet stå i ovnen til
termometeret viser ca. 50 °C, så er kødet stadig rødt. Vil du have det
mediumstegt skal kødet stå i ovnen i ca. 30 min. og termometeret skal vise 60
°C.
5 Læg kødet på et skærebræt og lad det hvile dækket med
alufolie ca. 15 min.
Så samler kødsaften sig og løber ikke ud, når du skærer i
kødet.
Fjern snoren og skær kødet i tynde skiver.
Server straks.
Tips & råd
Drys krydderurterne ud på en tallerken eller på et stykke
bagepapir.
Læg kødet ovenpå, rul og tryk, så det bliver helt dækket.
Så får du et jævnt lag.
Snør kødet med kødsnor, så beholder kødstykket sin form.
Bind ikke for stramt, så undgår du, at kødsaften presses ud.
VARIATION: Roastbeef kan også serveres kold.
Skær da kødet i tynde skiver og anvend det til fint
smørrebrød eller i en god salat.
Roastbeefen holder sig 2-3 dage på køl, hvis du dækker den
med plastfilm eller lignende.
PR. PORTION: Energi: Kcal 162 = kJ 680
Kulhydrat O g Protein 27 g Fedt 6 g (33%) Fibre 0 g