En ret fuld af tropernes eksotiske smag. Disse aromatiske, ingefærduftende
rejer ligger i en cremet kokossauce. • Anvend forskellige urter for at fa smag
i stedet for fedt.
• Rejer indeholder omega 3-fedtsyrer.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner
# Råvarer til Rejer i kokossauce:
450 g pillede kæmperejer
5 spsk frisk, reven kokos
2 fed hvidløg, fint hakkede
2 tsk frisk, reven ingefær eller ½ tsk stødt ingefær
½ tsk stødt spidskommen
¼ tsk cayennepeber
5 dl hønsebouillon
olie
* Fremgangsmåde:
1 Bland 1 dl varmt vand og 4 spsk reven kokos i en
foodprocessor med kniven monteret.
Mix til en jævn masse.
2 Smør en teflonpande med olie.
Tilsæt hvidløg, ingefær, spidskommen og cayennepeber.
Brun under omrøring i 3 min.
Tilsæt bouillon samt kokosmassen.
Bring det i kog og lad det simre ca. 5 min. til blandingen
er jævnet lidt.
3 Tilsæt rejerne og lad dem simre til de er gennemvarme, 2-3
min.
Anret rejerne på tallerkener.
Drys resten af kokossen over og server straks.
Tips & råd
Erstat evt. lidt af væsken med hjemmelavet kokosmælk.
Lad kokosmelet trække i mælk i 30 min.
Kram kokossen ud og anvend den så som anvist.
Både rå rejer og kogte rejer bør altid opbevares koldt.
Bed om at få rejerne pakket med is hvis det er varmt vejr.
Rejer er følsomme for varme.
VARIATION
Lav retten med tern af stegt kyllingebryst i stedet for
rejer.
Tilsæt den færdigstegte kylling i trin 3. Fortsæt derefter
som anvist.
PR. PORTION: Energi: Kcal 170 = kJ 714
Kulhydrat 1 g Protein 28 g Fedt 6 g (32%) Fibre 1 g