Spis noget godt i aften
750 g store rejer uden skal
1 dl risvin
2 spsk ingefærsirup
2 spsk sojasauce
3 spsk olivenolie
1 bundt forårsløg
1 rød chilipeber
1 syltet ingefærrod
50 g valnøddekerner
1 dl fiskebouillon
havsalt
*
A. Skyl rejerne.
Bland risvin. ingefærsirup, sojasauce og 1 spsk olie og mariner rejerne i det i
2 timer.
B. Skyl forårsløgene og skær dem i stykker på skrå.
Skyl chilipeberen, fjern kernerne og skær den i fine ringe.
C. Skær ingefæren i strimler.
Tag rejerne op af marinaden og dup dem tørre.
D. Varm resten af olien op og steg rejerne i 3 min. - og kun 3 min.
Tilsæt forårsløg, chili og ingefær og svits dem med ganske kort.
E. Tilsæt marinade, valnødder og fiskebouillon og giv det et opkog.
Krydr med salt.
Tips: Færdige fiskebouilloner kan man købe i de fleste supermarkeder. Man kan roligt købe færdigprodukterne - man sparer derved timelangt arbejde.
Pr portion 1623/387 kJ/kcal. 38 g protein. 15 g fedt. 14 g kulhydrat. 2 g fibre
Risvin, smager også godt i glas...