Logo

Rejepande - ren luxus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rejepande - ren luxus

 

Dette er en ret for alle som elsker rejer. Smagen forhøjes med cashewnødder og sprøde grønsager. Lav den gerne i wokken.

• At stege i en wok kræver meget lidt olie, så kalorietallet holdes nede.

• Rejer indeholder mineraler, jod og omega-3-fedtsyrer.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 10 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Rejepande

300 g pillede mellemstore rejer

1 stort løg

1 stor, rød peberfrugt

1 blegselleristilk

250 g champignon

50 g sukkerærter

½ dl hønsebouillon

2 spsk kinesisk soya

2 tsk Maizena

1 tsk hvidvinseddike

3 tsk olie

1 fed hvidløg

½ dl hakkede cashewnødder

½ strimlet porre

 

* Fremgangsmåde:

1 Pil løget og skær det i strimler.

Rens peberfrugten og skær den i strimler.

Skyl selleristilken og skær den i fine skiver.

Rens svampene og skær dem i skiver.

Fjern stilken fra sukkerærterne.

Bland bouillon, soya, maizena og vineddike i en skål. Stil til side.

 

2 Opvarm 2 tsk olie ved jævn varme i en wok.

Tilsæt løg, peberfrugt og selleri.

Brun under omrøring til grønsagerne begynder at blive bløde, ca. 2 min.

Tilsæt svampe og brun under omrøring i yderligere 2 min.

Tilsæt sukkerærterne.

Brun yderligere 2 min. og hæld grønsagerne i en skål.

 

3 Opvarm resten af olien og læg rejerne i.

Steg dem til de er gennemvarme, 2-3 min.

Tilsæt fintskåret eller presset hvidløg og lad det stege med en kort stund.

 

4 Læg grønsagerne tilbage i wokken og tilsæt bouillonblandingen.

Bring det i kog og lad det simre i 1 min.

Drys med hakkede cashewnødder og strimlet porre.

 

Tips & råd


Rejepande - ren luxus 

Rejer kan købes friske eller frosne, med eller uden skal. To tredjedele af rejens vægt består af skal og man sparer unægtelig en hel del tid, ved at købe pillede rejer. Rejer uden skal kan købes frosne eller i saltlage. De findes i mange størrelser, de almindeligste er de små maskinpillede og de noget større grønlandske.

 

Man plejer at beregne 200 g skaldyr pr. person, men i mange internationale opskrifter, som denne, udgør grønsagerne en del af hovedretten og regnes derfor med i vægten pr. portion. Rejepanden er god at servere med basmati- eller jasminris.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 239 = kJ 1003

Kulhydrat 11 g Protein 24 g Fedt 11 g (41 %) Fibre 4 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.263 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her