Dette er en ret for alle som elsker rejer. Smagen forhøjes
med cashewnødder og sprøde grønsager. Lav den gerne i wokken.
• At stege i en wok kræver meget lidt olie, så kalorietallet
holdes nede.
• Rejer indeholder mineraler, jod og omega-3-fedtsyrer.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 10 min. 4 Portioner
# Råvarer til Rejepande
300 g pillede mellemstore rejer
1 stort løg
1 stor, rød peberfrugt
1 blegselleristilk
250 g champignon
50 g sukkerærter
½ dl hønsebouillon
2 spsk kinesisk soya
2 tsk Maizena
1 tsk hvidvinseddike
3 tsk olie
1 fed hvidløg
½ dl hakkede cashewnødder
½ strimlet porre
* Fremgangsmåde:
1 Pil løget og skær det i strimler.
Rens peberfrugten og skær den i strimler.
Skyl selleristilken og skær den i fine skiver.
Rens svampene og skær dem i skiver.
Fjern stilken fra sukkerærterne.
Bland bouillon, soya, maizena og vineddike i en skål. Stil
til side.
2 Opvarm 2 tsk olie ved jævn varme i en wok.
Tilsæt løg, peberfrugt og selleri.
Brun under omrøring til grønsagerne begynder at blive bløde,
ca. 2 min.
Tilsæt svampe og brun under omrøring i yderligere 2 min.
Tilsæt sukkerærterne.
Brun yderligere 2 min. og hæld grønsagerne i en skål.
3 Opvarm resten af olien og læg rejerne i.
Steg dem til de er gennemvarme, 2-3 min.
Tilsæt fintskåret eller presset hvidløg og lad det stege med
en kort stund.
4 Læg grønsagerne tilbage i wokken og tilsæt
bouillonblandingen.
Bring det i kog og lad det simre i 1 min.
Drys med hakkede cashewnødder og strimlet porre.
Tips & råd
Rejer kan købes friske eller frosne, med eller uden skal. To
tredjedele af rejens vægt består af skal og man sparer unægtelig en hel del
tid, ved at købe pillede rejer. Rejer uden skal kan købes frosne eller i
saltlage. De findes i mange størrelser, de almindeligste er de små maskinpillede
og de noget større grønlandske.
Man plejer at beregne 200 g skaldyr pr. person, men i mange
internationale opskrifter, som denne, udgør grønsagerne en del af hovedretten
og regnes derfor med i vægten pr. portion. Rejepanden er god at servere med
basmati- eller jasminris.
PR. PORTION: Energi: Kcal 239 = kJ 1003
Kulhydrat 11 g Protein 24 g Fedt 11 g (41 %) Fibre 4 g