Logo

Rejeomelet med skovsyre + Cassis-sorbet med bær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sådan gør skovsyre sig bedst: blandet med nordsørejer og forårsløg, indsvøbt i en luftig omelet - og sorbet: Hurtigt lavet og festligt; frosne, purerede ribs fyldt op med champagne

Rejeomelet med skovsyre - Sådan gør skovsyre sig bedst: blandet med nordsørejer og forårsløg, indsvøbt i en luftig omelet

5 æg

2 spsk piskefløde

(1 bundt) skovsyre

2 forårsløg

20 g smør

75 g nordsørejer

*

A. 5 æg piskes i en skål, 2 spsk piskefløde røres i.

Skovsyre skylles, slynges tør og skæres i fine strimler.

Det hvide og det lysegrønne af 2 forårsløg skæres i fine skiver.

B. Smør opvarmes på en sliplet-pande.

Kom æggene i og lad dem hæve, idet panden rystes ved middel varme.

C. Halvdelen af skovsyren, forårsløgene og rejer lægges på omeletten.

Rul omeletten sammen og strø resten af skovsyren over.

Pr. portion: 28 g protein, 29 g fedt, 5 g kulh. = 388 kcal 1624 kJ

--

Madopskrift billede

Cassis-sorbet med bær

Hurtigt lavet og festligt: frosne, purerede ribs fyldt op med champagne

Til 4 portioner: Tilberedning, 15 min. plus tø- og frysetid

 

200 g dybfrosne ribs- eller dybfrosne jordbær

2 spsk cassis solbærlikør.

1 brev vaniljesukker

3 spsk flormelis

*

A. Bland dybfrosne ribs- eller dybfrosne jordbær sammen med solbærlikør, vaniljesukker og flormelis, og lad det tø lidt op i 10 minutter.

Derefter pureres det med en stavblender.

B. Stik 8 toppe ud af massen.

Læg dem på en tallerken, som er beklædt med plastfolie.

Det hele fryses i 1 time.

Derefter hældes det i 4 champagneglas, der hvert fyldes op med 1½ dl iskold, tør champagne(eller anden mousserende vin).

Serveres straks.

Pr. portion, 1 g protein, 0 g fedt, 20 g kulh. = 189 kcal 791 kj

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.721 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her