1 spsk jomfru olivenolie
1 tsk finthakket frisk basilikum
200 gram rejer uden skal
4 kyllingebryster
jomfru olivenolie til stegning
salt og peber
Sauce:
½ løg
100 gram galia melon
1 tsk olie
2 dl grønsagsbouillon
1 spsk citronsaft
2 tsk sukker
2 tsk majsstivelse
salt og peber
Gulerodstoppe:
200 gram gulerødder
75 gram kvark 5 %
50 gram flødeost
1 tsk citronskal
1 fed hvidløg
salt
Olie, basilikum og rejer blandes sammen.
Der skæres en stor lomme ind i kyllingebrysterne.
Rejefyldet fordeles i lommerne.
Lommerne lukkes med en tandstik eller kødpind.
Opvarm lidt olie på en pande.
Kyllingebrysterne brunes og steges i ca. 4 minutter på begge sider (eller
til de har en centrum temperatur på 75ºC).
Kyllingebrysterne drysses med salt og peber.
Sauce: Løg og melon hakkes fint.
Olien varmes på en pande.
Løg og melon kommes på panden og steger et par minutter.
Bouillon, citronsaft, sukker og majsstivelse røres sammen og tilsættes.
Saucen koges sammen og smages til med salt og peber.
Gulerodstoppe: Gulerødderne rives fint, og overskydende væde presses
fra. Kvark, flødeost, citronskal, hvidløg, og salt røres sammen.
Gulerødderne røres i og formes med en ske til små toppe.
Server kyllingebrysterne, med saucen, gulerodstoppe og kogte ris.