Ratatouille
er en grønsagsstuvning fra Sydeuropa. Her er den brugt som fyld i en lækker grønsagstærte.
10-12
personer. Arbejdstid: 45 min. Hviletid: 1½
time. Bagetid: ca. 50 min. Fryseegnet
#
Tærtedej:
125
g smør
175
g hvedemel
1 æg
evt.
lidt koldt vand
Ratatouille-fyld:
2
løg
1
aubergine
2
små faste squash
2 spsk
olie
2-3
fed hvidløg
3-4
kviste frisk timian (eller en blanding af merian og oregano)
1 spsk
vineddike (gerne balsamico)
salt
og friskkværnet peber
2
dl fløde eller sødmælk
3 æg
250
g tomater
*
Skær
koldt smør i små stykker, og smuldr dem i melet.
Saml
dejen med sammenpisket æg og evt. vand.
Tryk
dejen sammen uden at ælte den, og stil den i køleskabet i ca. 45 min.
Rul
dejen tyndt ud på et meldrysset bord, og beklæd en tærteform (24 cm i diameter)
med dejen.
Prik
bunden med en gaffel, og sæt tærteformen i køleskabet i 30 min.
Læg
et stykke bagepapir på tærtedejen, og hæld ca. 3 dl tørrede bønner i, så
tærtebunden ikke hæver under bagning.
Forbag
bunden ved 200 °C i 20 min.
Fjern
indlægget.
Pil
løgene, og skær dem i tynde skiver.
Vask
aubergine og squash, og skær dem i terninger.
Steg
løgene klare i olie.
Tilsæt
knust hvidløg, aubergine og squash.
Steg
under omrøring i 5-10 min.
Krydr
blandingen med timian, eddike, salt og peber, og lad den køle af.
Hvis
ratatouillen er meget våd, så hæld væsken fra eller kog den ind.
Fordel
fyldet i den forbagte tærteform.
Pisk
fløde sammen med æg, og hæld det over tærtefyldet.
Læg
skiver af tomat på hele overfladen.
Sæt
tærten i ovnen ved 200 °C i 20 min.
Skru
ned til 175 °C, og bag videre i ca. 20 min, til tærtefyldet er stivnet.
Nyd
tærten varm eller lun evt. med en frisk, grøn salat.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin