Her er en grøn pastaret,
som kan serveres som hovedret - evt. med en salat først eller på italiensk vis:
som en forret til 4 personer - efterfulgt af kød eller fisk.
Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: ca. 12 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
# Ingredienser til :
3-4 tomater
250 g tørret bånd
pasta fx tagliatelle
Grøn pesto:
1 stor potte
basilikum eller
1 bundt bredbladet
persille
100 g pinjekerner
25 g parmesanost
eller grana padano
2 spsk olie
1 tsk god vineddike
salt og friskkværnet
peber
*
Sådan laves Pasta
med pesto og tomat:
Pesto: Skyl blade af
basilikum eller persille.
Hak dem sammen med
pinjekerner i en foodprocessor eller blender.
Riv parmesanosten,
tilsæt og kør til ensartet konsistens.
Tilsæt olie og smag
til med eddike, salt og peber.
Vask tomaterne og
skær dem i små stykker.
Pasta: Sæt vand over
til at koge pastaen.
Tilsæt salt, når
vandet koger.
Kog pastaen uden låg
efter pakkens anvisning.
Smag på pastaen og
kog den så længe, at den "har bid".
HÆLD vandet fra
pastaen og bland straks med pesto og tomater.
Pynt evt. med friske
basilikumblade og server straks!
Tips: Sådan koger du
pasta: Beregn 2 liter vand og 1 spsk groft salt til 250 g pasta.
Sæt vandet over at
koge og tilsæt groft salt.
Tilsæt pasta, rør
rundt og lad det koge uden låg, til pastaen er mør, men stadig har bid - ca. 10
min. (se pakkens anvisning).
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin
----------- ooo OÔO ooo -----------