Krydrede stængler bladselleri under det fine lag ost smager særdeles dejligt. Kartoflerne kan erstattes afnyristet brød.
4 personer
750 g kartofler
2 fed hvidløg
300 g Havarti
4 spsk piskefløde
2-3 spsk tør hvidvin
400 g renset bladselleri
1. Kartoflerne koges, vandet hældes fra.
Derefter holdes de varme under låg på grillpladen.
2. Osten rives og røres sammen med finthakkede hvidløg, fløde og vin, smages evt. til med salt og peber.
3. Selleristænglerne vaskes og de grove tråde fjernes.
Stænglerne skæres i ca. ½ cm tykke stykker, kommes i en sigte og holdes neddyppet i kogende vand tilsat salt i 3 min.
Stænglerne afdryppes og holdes varme under låg.
4. Selleristykkerne kommes i den lille pande.
Ostecremen hældes over, det hele steges til osten er gylden.
De pillede kartofler spises til.