800 g oksekød (feks. skank flanker hals)
4 løg
2 fed hvidløg
1 usprøjtet citron
6 bløde tomater
4 kviste timian
2 spsk rødvin
salt og friskkværnet sort peber
6 store melede kartofler
120 g gedeost eller anden ost
200 g sønderjysk pølse
purløg
Tilbehør:
syltede hvidløg
syltede courgetter
Løgene pilles, citronen skæres i skiver, tomaterne i grove terninger.
Kødet skæres i grove stykker og lægges sammen med grønsagerne i en stegeso eller ovnfast gryde med låg.
Rødvin og så meget vand, at det dækker kødet godt hældes på.
Soen eller gryden sættes i en 250°C varm ovn og kødet brunes godt i 15-20 min.
Låget lægges på, der skrues ned til 150°C.
Kartoflerne vaskes og bages med i ovnen i en time.
Efter bagningen pilles de, lægges ned til retten og simrer med de næste 6 timer.
Før serveringen vendes pølseskiver rundt i retten et øjeblik, og der smages til med salt og peber.
Gryderetten serveres med en god spsk gedeost eller anden evt revet ost og klippet purløg på toppen.