Logo

Røget andebryst og foie gras ter­rine med trøffelbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Røget andebryst og foie gras ter­rine med trøffelbrød & balsami­cosyltede røde stikkelsbær
4 personer

# Ingredienser 
Koldrøget andebryst:
1 andebryst.
20 g sukker.
60 g salt .
½ l. vand.
Bøgesmuld
 
Foie gras terrine:
330 g foie gras.
5 g salt.
lidt friskkværnet, sort peber.
2 cl madeira eller armagnac.
½ tsk sukker
 
Balsamicosyltede røde stikkelsbær:
250 g friske røde stikkelsbær.
2 ½ dl sukker.
2 ½ dl vand.
2-3 spsk god balsamico
 
Trøffelbrød:
12 tynde skiver flûtes.
100 g økologisk smør.
Sort trøffelolie (fx. Conolla)
 
Pynt: 1 håndfuld sprøde salatblade (rødbedeblade, frisse, rucola, spansk eller "normal" kørvel)

* Tilberedning 
Andebryst: Læg ondebrystet i saltlage i 4 døgn.
Koldryg (max. 30 ºC) det i en stor ovn i 10 dage á 7 timer.
Røgede ondebryster kan også købes færdige, eller man kan forsøge sig med rygning i en fiskekedel.
 
Foie gras: Den iskolde lever deles i mindre stykker.
Årestammer, blod, fedt og eventuelle urenheder fjernes hurtigt, så leveren forbliver kold.
Krydr med solt, peber, sukker og madeira/armagnac, pres  leverstykkerne i et ovnfast fad, 
der rummer 3-4 dl, dæk med film og stil på køl natten over.

Forvarm ovnen til 150 ºC, stil terrinen i håndvarmt vandbad, sluk ovnen og bag terrinen i 30 minutter med låg på.
Obs. Terrinen er færdig, når der ligger et 2 mm tykt smeltet fedtlag i overfladen.
 
Balsamicosyltede stikkelsbær: Kog sukker og vand op, skru ned til lige under kogepunktet og tilsæt stikkelsbærrene.
Lod dem trække færdig, smag til med balsamico og køl ned.
Kan opbevares på Atamonskyllede sylteglas.
 
Smelt smørret nøddebrunt, rist brødskiverne heri og læg til afdrypning på fedtsugende papir.
Dryp med trøffelolie inden anretning.
 
Anretning: Byg retten op som en sandwich "a la minute" med de varme trøffelbrød, salat, foie gras og røget and i 2 lag.
Pynt af med spansk kørvel på toppen og stikkelsbær omkring.
Server straks.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.128 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her