1,5 kg oksebryst
½ fl rødvin
1 løg
1 gulerod
2 laurbærblade
2 fed hvidløg
½ tsk friskmalet salt
½ tsk friskmalet peber
2 spk smør
Pil løget, skrab guleroden og skær den i tykke skiver.
Anbring oksekødet i en skål, bland rødvinen med det delte løg,
guleroden, laurbærbladene, de pillede gennemskårne hvidløgsfed og
peberet.
Vend det ind imellem i marinaden, så det bliver rigtig godt marineret.
Det skal stå mindst et døgn og gerne halvandet.
Tag kødet op af marinaden og tør det godt af.
Smelt smørret i en tykbundet gryde og brun kødet på alle sider, krydr
med salt og peber.
Si marinaden og kog det ind til det halve i en gryde for god varme og
uden låg.
Hæld den over kødet i gryden, læg låg på og lad oksebrystet snurre
mørt for svag varme i ca. 2 ½ time.
Skum eventuelt lidt fedt af saucen, hvis brystet afgiver for meget.