Roastbeef:
1500 g roastbeef
30 g margarine
2 dl oksebouillon
4 gulerødder
4 fed hvidløg
8 tomater
12 sorte oliven udstenet
salt, friskkværnet peber
1 spsk hakket frisk persille
2 spsk Maizena
500 g frisk pasta
Rødvinsmarinade:
¾ dl olivenolie
1 løg
1-2 gulerødder
2 dl rødvin
1 tsk herbes de provence
2 fed hvidløg
5 peberkorn
Marinade: Varm olien og tilsæt løg og gulerod skåret i skiver.
Lad det sautere i 5 min.
Tilsæt rødvin, provencekrydderi, knuste hvidløg samt peberkorn og kog
sagte 15 min under låg.
Afkøl og si marinaden.
Læg kødet i et smalt glasfad.
Hæld marinaden over og lad det trække tildækket 6-8 timer eller
natten over i køleskab.
Vend kødet af og til.
Tag kødet op og dup det tørt.
Brun det på alle sider i olie i en gryde. Hæld marinade og oksebouillon
ved.
Tilsæt gulerødder skåret i tykke skrå skiver og knust hvidløg og lad
kødet stege sagte under låg i 30 - 40 min, afhængig af tykkelse og af
hvor rødt man ønsker kødet. Vend kødet et par gange under stegningen.
Tag kødet op og lad det hvile 15-20 min tildækket.
Skum saucen for fedt, den skal ikke sies, og jævn med lidt Maizena rørt
op i koldt vand.
Lad tomaterne, der er flåede og skåret i både samt oliven dampe med i
saucen et par minutter.
Skær kødet i skiver og hæld saucen med grønsager over kødet, drys
med persille og servér fra fadet med frisk pasta kogt efter anvisningen
på emballagen.