4 rødtungefileter
2 dl halvtør hvidvin
1 stk appelsin
Sauce:
2 skalotteløg
1 tsk anisfrø
30 g usaltet smør
2 dl halvtør hvidvin
2 cl pernod
1 dl piskefløde fra Thise eller Naturmælk
½ spsk hvedemel
A. Rul fileterne som en rose.
Smør en ildfast skål og læg filetroserne deri.
Tilsæt vin og appelsinsaft.
Bag filetrosen i ovnen i 20 min. ved 180°C.
B. Sauce: Hak skalotteløgene fint.
Svits løgene og anisfrøene i halvdelen af smørret.
Tilsæt hvidvin og pernod og lad alkoholen dampe væk.
Tilsæt fløden samt resten af smørret blandet med lidt hvedemel og rør grundigt i saucen.
Lad saucen koge i 3 min.
Servér de bagte filetroser med saucen.
--