Logo

Rødspætteruller med krydderurter i hvidvinssauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Raffineret, fornemt og færdigt på 45 minutter med fintsnittet gemyse til. Og så VARME KYS til dessert.

Raffineret, fornemt og færdigt på 45 minutter med fintsnittet gemyse til.

Tilberedning: 45 min.

 

4 dobbelte dybfrosne rødspættefileter (a 160 g)

½ bundt persille

½ bundt kørvel

salt og peber

4 tsk fiskesennep

tandstikkere

150 g gulerødder

150 g forårsløg

150 g sukkerærter

2 spsk smør

3 tsk hvedemel og et brev safrantråde (0,1 g)

1 dl hvidvin.

1,5 dl grønsagsfond

100 g cremefraiche 38%

1 knsp sukker

 

A. De dybfrosne rødspættefileter tøs op.

Nip bladene af persille og kørvel og hak dem fint.

Rødspættestykkerne deles på langs til 2 fileter og krydres let med salt og peber.

Smør ½ tsk fiskesennep på hver filet, strø de hakkede krydderurter over, rul fileterne sammen og stik dem fast med tandstikkere.

 

B. Gulerødder, forårsløg og sukkerærter gøres i stand og skæres i tynde, ca. 5 cm lange strimler.

Steg grønsagsstrimlerne let i 2 spsk smeltet smør.

3 tsk hvedemel og et brev safrantråde steges med et øjeblik.

 

C. Panden koges af med 1 dl hvidvin.

Grønsagsfond og cremefraiche tilsættes og det hele bringes i kog.

Smag til med salt, peber og 1 knsp sukker.

Læg rødspætterullerne på grønsagerne og lad det hele stå og trække på panden ved middel varme i 8 minutter under låg, indtil det er mørt.

Fiskerullerne vendes efter 4 minutter.

En vildrisblanding passer til.

Pr. portion: 31 g protein, 17 g fedt, 8 g kulh. = 319 kcal (1333 kj)

--

 

Madopskrift billede

VARMT KYS

1 chokoladekys (flødebolle) sættes 15 sekunder i mikrobølgeovnen ved 300 watt. Hæld 1-2 spsk æggelikør over og server straks.  

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.175 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her