Her er et godt eksempel på en superenkel, sund hverdagsret, hvor grønsagerne spiller hovedrollen og smager fantastisk. Opskriften er lavet af en kok der kæmper grønsagernes sag.
2 spættefileter dobbelte
1 god spsk hakket dild
Skal af en lime
Salt
Olie til stegning
Grøntsager efter eget valg eksempelvis:
200 g haricot verts
¼ blomkål
1 rød peberfrugt
½ løg
Lidt plukkede salatblade
2 spsk. god olie
Avocado-tomatsalsa:
2 avocado
2 tomater (det er ok at de ikke er modne)
½ løg
Et par dråber tabasco
salt
saft af lime
plukket dild
Spætten:
A. Læg spættefileterne med skindsiden nedad.
Fordel dild og lime samt krydder med salt.
Klap fileterne sammen så skindsiden er yderst
B. Lige før servering steges fileterne på panden i varm olie – stegetid et minut på hver side
C. Anret dem på varme tallerkener og krydr overfladen med salt
Grønt:
A. Kog bønnerne i saltet vand og afkøl dem i koldt vand.
Skær peberfrugten i strimler.
Skær blomkålen i små ikke for tykke stykker og hak løget
B. Bland alle de rå grønsagerne i en skål med olien og fordel det på tallerkenerne sammen med fisken
Avocado-tomatsalsa:
A. Hak avocadokødet groft. Skær tomaterne i grove tern og hak løget
B. Avocado, tomat og løg vendes sammen og krydres det med salt, tabasco, limesaft og dild
C. Server salsaen i 2 portionsskåle som "sauce" til retten