400 g gulerødder, i fine strimler
1 skalotteløg, i skiver
25 g smør
2 spsk vand
4 rødspættefileter
salt og peber
Sauce:
1 skalotteløg, hakket
1 ¼ dl hvidvin
75 g smør
Kom gulerødder, skalotteløg, smør og vand i et stort serveringsfad.
Læg låg på og stil det i ovnen i 8 min ved 100%.
Anbring rødspættefiletterne ovenpå gulerødderne og tilsæt salt og peber.
Læg igen låg på og sæt fisken i ovnen i 2 minutter på hver side ved 100%.
Sæt til side.
Kom det finthakkede skalotteløg, hvidvin, salt og peber i et lille fad.
Kog ved 100%, indtil der kun er ca 3 spsk væde tilbage.
Tilsæt smør i terninger og varm i 30 sekunder ved 100% - Pisk
Anret en filet og ¼ af gulerødderne på hver tallerken og hæld saucen hen over fisken.
Tips: Opskriften er beregnet til mikroovn med en nytteeffekt på 750 watt ved 100%