Spis noget let i aften - Det bedste om efteråret er helt friske rødkål med modne, saftige pærer - rødkålssalaten med pærer kan også laves resten af året
500 g rødkål
½ løg
30 g pinjekerner
5 spsk olivenolie
2½ spsk æbleeddike
flydende sødemiddel
havsalt, peber
1 pære (125 g)
300 g kalkunbryst, pålæg
8 skiver knækbrød
50 g smør
*
A. Rens rødkålen og skær den i strimler.
Pil løget, skær det i tern og bland dem i rødkålen.
B. Rist pinjekernerne gyldenbrune på en tør pande.
Rør olien med æbleeddike, sødemiddel, salt og peber.
Hæld den over rødkålen.
C. Vask pæren og skær den i stykker.
Bland pære og pinjekerner i salaten.
D. Fordel salaten på kalkunbrystskiverne, form dem som kræmmerhuse og hold dem fast med tandstikkere.
Anret og servér knækbrød og smør til.
Per Portion 1450/346 kJ/kcal. 13 g protein. 21 g fedt. 21 g kulhydrater. 7 g fibre.
Tips: Hvis man synes, at rå rødkål er for hård, kan man hælde varmt vand over kålen, når den er snittet. På den måde ødelægges meget færre værdifulde stoffer, end hvis man koger kålen længe.