Rådyrryg
125 g bacon i tern
45 g svinefedt eller olie
2 kalvebouillon-terninger
2 ½ dl cremefraiche 38% eller piskefløde
1 spsk hakket persille
50-70 g smør
1 kg gode madæbler
1 pose tyttebær
salt
peber
Spæk kødet med baconterninger, krydr med salt og peber og læg det i bradepanden.
Sæt ovnen på 200° og opvarm fedt eller olie og hæld det over kødet. Kom lidt bouillon ved.
Stegetid: ca. 15-20 min. pr.½ kg
Dryp kødet ofte under stegningen.
Vask æblerne og skær dem i både. Steg dem i smør.
Tyttebærrene steges ligeledes i smør og blandes med æblerne ved servering.
Skyen reduceres og tilsættes piskefløde eller cremefraiche og smages til. Drys persille over.
Rösti eller Hasselback kartofler passer fint til denne ret.
Udskæring:
Skær langs rygbenet og hold kniven ind mod benet.
Løsn kødet. Hold kniven en anelse skråt og skær den første skive. Fortsæt og hold kniven lidt mere skråt for hver gang. Vend ryggen og skær de to mørbrader af.
Skær dem i skiver.