3 spsk smør og olie
4 groftrevne gulerødder (ca. 200 g)
2 groftrevne løg (ca. 100 g)
1 lille knust fed hvidløg
2 dåser hakkede tomater (a ca. 400 g)
1 tsk herbes de provence (fransk krydderiblanding)
1 ½ tsk sukker
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
400 g tørret pasta, fx spaghetti
100 g Karolines Køkken pasta- og gratineringsost
2 dl hakket frisk persille (ca. 1 stort bundt)
Smelt smør- og rapsolien i en gryde ved kraftig varme, men uden at brune.
Svits gulerødder, løg og hvidløg i ca. 2 min.
Tilsæt tomater og krydderier.
Bring saucen i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tag låget af gryden og kog saucen videre i ca. 15 min. Smag den til.
Kog imens den tørrede spaghetti efter anvisningen på emballagen.
Ved serveringen: Kom ost og persille i små skåle hver for sig.
Hæld den afdryppede, varme spaghetti i gryden med tomatsauce.
Vend forsigtigt rundt, så det bliver godt blandet.
Hæld spaghettiretten i en varm skål og server straks.
Fryseegnet: Nej