Overrask familien eller gæsterne med små pakker fyldt med
spaghetti, som udsender en delikat og uimodståelig duft • Ingredienserne
tilberedes i tætsluttende pakker og alle råvarer og skyen bevarer vitaminer og
mineraler på bedste måde.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner
# Råvarer til Spaghetti i papir
400 g spaghetti
salt til kogevandet
1 tsk olie
50 g soltørrede tomater i olie
½ bundt persille
2 kviste timian
1 kvist rosmarin
1 fed hvidløg
2 spsk kapers
salt og peber
4 spsk olie
100 g sorte oliven
smørrebrødspapir
* Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 200 °C.
Bring letsaltet vand i kog i en gryde.
Bræk spaghettien på midten og læg den i det kogende vand
sammen med olien.
Lad det koge i 8 min.
Hæld spaghettien op i et dørslag og lad den dryppe af.
2 Lad tomaterne dryppe af på et stykke køkkenrulle og hak
dem fint.
Skyl urterne, nip bladene af kvistene og hak dem.
3 Bland tomater, hvidløg, urter, kapers, salt, peber og olie
i en skål.
Rør spaghetti og oliven i.
4 Klip fire papirark ud til 25x40 cm.
Læg ¼ af spaghetti-blandingen på hver sit ark.
Fold pakkerne sammen (se Tips & råd) og læg dem på en
plade.
Sæt pladen i midten af ovnen i ca. 15 min.
Server straks. Giv brød og salat til.
Tips & råd
Luk pakkerne godt. Fold papiret over fyldet og luk siderne,
som vist på billedet.
Fold kanten ind og placer den under pakken.
Soltørrede tomater i olie er en italiensk specialitet med en
intensiv krydret smag.
De kan, hvis du synes, erstattes med tomatpuré.
VARIATION
Spaghettiblandingen kan sættes sammen efter egen smag, fx
med tunfisk, fetaost, laks og/eller tern af letdampede grønsager.
PR. PORTION: Energi: Kcal 508 = kJ 2133
Kulhydrat 62 g Protein 11 g Fedt 24 g (42%) Fibre 3 g