Logo

Rådyrragout

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

750 g dyrekød i tern på ca. 3 cm
2 spsk vindruekerneolie
25 g smør
3 spsk hvedemel til drys
2 ½ dl rødvin
4 dl vand
1 spsk koncentreret tomatpuré
3 tynde skiver appelsin
3 tynde skiver citron
1 stk finthakket skalotteløg
1 spsk finthakket ingefær
salt og peber
1 dl piskefløde
 
Fyld og pynt:
250 g små skalotteløg
25 g smør
2 spsk sukker
2 dl tranebær
2 stk appelsin- og citronskiver i mindre stykker
1 spsk hakket persille

   
Dup kødet tørt i køkkenrulle.
Brun olie og smør i en stor gryde og brun så kødet, rør af og til.
Drys hvedemel på, og lad det opsuges af fedtstoffet.
Ryst gryden og rør rundet.
Tilsæt rødvin, vand, tomatpuré, appelsin, citron, skalotteløg, ingefær og krydderier. Rør rundt.
Kog under låg 30 minutter.
Tilsæt fløden og kog videre i ca. 15 minutter.
Smag retten til med salt og peber.
Rist skalotteløgene let brune i smør, tilsæt sukker og lad tranebær og citrus stege med, indtil tranebærrene begynder at briste.
Kom fyldet i ragouten og hæld den i serveringsskål.
Drys med persille.
Giv kartoffelmos eller frisk fettucine pasta til retten.
 

Tips: Brug fx. kød fra en dyrebov, som du bestiller udskåret i terninger hos slagteren.
Af en hel dyrebov bliver ca. 1 ½ kg kød. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.334 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her