Det tager lang tid at lave en god pulled pork, for kødet
skal både marineres og langtidssteges. Men der er ikke meget arbejde i det!
5-6 personer. Arbejdstid: 30 min. Marineringstid: 6-24 timer.
Stegetid: 6-7 timer
#
Pulled pork:
750 g nakkekam uden svær
1 spsk salt
50 g brun farin
1 dl dijonsennep
2-3 spsk harissa (eller anden stærk chilisauce)
1 spsk stødt sød paprika
friskkværnet sort peber
½ tsk stødt allehånde
1 tsk oregano
evt. ½ tsk spidskommen
ca. 2 dl vand
Endvidere:
6 sandwichboller
3 dl mayonnaise
2-3 modne avocadoer
1 lille rød chili
Tilbehør: limebåde
*
Gnid kødet godt ind i en blanding af salt, brun farin,
sennep, harissa og krydderier, og lad det marinere i 6-24 timer - jo længere jo
bedre.
Læg en stegeso i koldt vand i mindst 30 min. Hæld vandet ud.
Læg det marinerede kød i stegesoen, og tilsæt de 2 dl vand.
Læg låg på, og sæt fadet i en kold ovn.
Tænd på 100 °C, og steg i 6-7 timer, til kernetemperaturen
er 95 °C (målt med stegetermometer). Vend kødet nogle gange under stegningen.
Træk det super møre kød fra hinanden med 2 gafler, og nyd
det i en sandwich smurt med mayonnaise, og fyldt med salat, avocadoskiver og
tynde skiver chili.
Server med limebåde.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin