125 g oksekød pr. person (inderlår yderlår bov eller roastbeef)
2 flasker porter, mindst
1 dl solbærsaft (ufortyndet)
1 dl kinesisk soya
1 tsk timian
10 enebær
½ tsk sorte peberkorn
2 bouillonterninger
2 fed hvidløg
1 stort løg
Sauce:
8 dl sky fra stegen
5 spsk hvedemel
2 dl fløde
Hæld 1 porter, solbærsaft og soya i gryden.
Tilsæt krydderierne, bouillonterningerne, ituskårne hvidløg og del det
store løg groft.
Lad blandingen koge op.
Læg kødet i væden.
Kog i ca. 2 timer ved svag varme (simre).
Efter 1 time vendes stegen.
Lad stegen trække i 20 minutter.
Bland hvedemel og fløde i en sauceeryster.
Mål de 8 dl sky af i en gryde.
Tilsæt jævningen og lad saucen koge 3 – 5 minutter.
Serveres med kartofler og grønsager.
Under tilberedningen kan man roligt nyde mindst 1 porter.