Dej:
15 g gær
2 dl lunkent vand
300 g italiensk hvedemel
1 tsk salt
1 spsk olivenolie
125 g frisk spinat
250 g markchampignoner
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
100 g mozzarellaost
50 g parmesan
basilikum og oregano
salt, peber
*
Dej:
Rør gøren ud i lunkent vand og ælt de øvrige ingredienser i.
Ælt dejen ca. 10 minutter (5 minutter på maskine) og lad den hæve til
dobbelt størrelse ca. 1 time.
Del den i to stykker, ælt dem til kugler og rul dem flade med en kagerulle.
Skyl spinaten grundigt og slyng den tør.
Rens svampene og skær dem i skiver.
Svits svampene og finthakket hvidløg på en pande med olivenolie og krydr med salt og peber.
Tilsæt spinatblade og vend rundt, indtil spinaten netop falder sammen.
Hæld det over på en kold tallerken.
Rul dejen ud og pensl den med olivenolie.
Fordel spinat og svampe på dejen og drys med krydderier, salt og peber.
Fordel de to slags ost over spinat og bag pizzaerne ca. 12 min. ved 235ºC.
Tips: Dejen kan også tilberedes med koldt vand og hæve natten over i
køleskab, så er den klar til brug efter en tur med kagerullen.
Den færdige dej kan også fryses, så den blot skal tø før brug.