Læg rejerne på
pizzaerne til allersidst - de bliver kedelige, når de får for meget varme.
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: 10 min.
#
Pizzabunde:
15 g gær
2½ dl vand
½ tsk sukker
ca. 300 g pizzamel
(tipo 00)
1½ tsk groft salt
1 spsk olie
lidt durummel
Fyld:
1 frisk chili
1 fed hvidløg
5 g frisk ingefær
2 forårsløg
1 spsk citronsaft
2 spsk olie
200 g pillede rejer
200 g færdigkøbt
pizzasauce eller 2-3 spsk tomatpesto
150 g mozzarellaost
*
Rør gæren ud i
vandet (maks. 37 °C), og tilsæt sukker og mel (hold lidt tilbage).
Ælt dejen godt
igennem (5-8 min], og tilsæt salt og evt. olie.
Dejen skal være blød
og elastisk tilsæt evt. det sidste mel, hvis dejen er for klistret.
Lad dejen hæve
tildækket 1 times tid.
Halver chiiien,
skrab frøene ud, og hak den fint.
Pil hvidløgsfeddet,
og hak det fint.
Skær skrællen af
ingefæren, og hak den fint.
Rens forårsløgene,
og snit dem fint.
Bland det hele
sammen med citronsaft og olie, og vend de afdryppede rejer i.
Vend dejen ud på
meldrysset bord, og del den i 2 stykker.
Form dem til kugler
og lad dem hvile 20-30 min. hvis du har tid.
Rul dem ud i den
ønskede tykkelse, og læg dem på to stykker bagepapir.
Smør pizzabundene
med tomatsauce eller pesto, og bag dem ved 250-275 °C i 5 min.
Riv eller skær
mozzarellaosten i små stykker, drys dem på pizzaerne, og bag i ca. 5 min. mere.
Fordel rejerne på
pizzaerne.
Giv dem 30 sekunder
i ovnen, og server straks.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin