2 stk
Dej:
15 g gær
1 ¼ dl lunkent vand
150 g hvedemel
1 tsk salt
Fyld:
2–3 mellemstore løg
50 g smør
250 g champignon
1 dåse tomater (uden væde)
4 spsk tomatpure
2 tsk oregano eller italiensk pizzakrydderi
250 g rejer
1 dåse muslinger, ca. 300 g
2 dl revet ost
Dejen:
Rør gæren ud med vand i en skål.
Kom hvedemel og salt i, og ælt dejen godt sammen.
Lad den hæve på et lunt sted ca. ½ time.
Tænd ovnen på 225ºC.
Ælt dejen igennem igen, evt. med mere hvedemel og rul den ud i en aflang plade.
Læg dejen i en smurt bradepande.
Dejen må gerne gå lidt op ad kanten.
Pensl dejen med olie og bag den 10 min.
Fyldet:
Løgene skæres i terninger og dampes i smør i en gryde.
Løgene skal være klare, men ikke brune.
De rensede champignon skæres i skiver og kommes i gryden sammen med tomaterne (uden væde), tomatpure og krydderier.
Lad blandingen småkoge til noget af væden er fordampet.
Tilsæt rejer og muslinger, og varm igennem til kogepunktet.
Kom fyldet på pizzabunden og drys med revet ost.
Pizzaen bages ca. 20 min.