Er du træt af tomatsauce og pepperoni? Så prøv laks som pizzafyld? Jo, det smager super godt, og i
kombination med fintsnittet fennikel og sprøde æbletern får du en frisk og
anderledes pizza.
# Det skal du bruge til din pizza:
1 portion grunddej til pizza (se opskrift)
hvedemel til udrulningen
lidt olivenolie
2 dl cremefraiche 38 %
1 fennikel
2-3 kartofler
250 g fersk laksefilet
saft af ½ citron
100 g revet mozzarella
Topping:
1-2 æbler
1 fennikel
1 bundt frisk dild
1 citron
*
Fremgangsmåde:
Rul pizzadejen tyndt ud på et meldrysset bord. Løft dejen
over på en bageplade med bagepapir, og dryp den med olivenolie.
Smør cremefraiche ud over bunden i et jævnt lag.
Skyl
fennikel og kartofler, og høvl dem i så tynde skiver som muligt, helst på et
mandolinjern eller et andet skarpt rivejern.
Fordel kartoffel- og fennikelskiverne oven på pizzabunden.
Skær laksen i mindre stykker, og fordel dem på pizzaen. Pres ½ citron ud over
laksestykkerne.
Dryp igen pizzaen med lidt olivenolie, og drys med revet
mozzarella.
Sæt pizzaen i en 225 °C varm ovn, og bag den i ca. 25 minutter, til
bunden er sprød.
Topping: Skyl æblerne, og skær dem i tynde både.
Rens
fenniklen, og skær den i papirtynde skiver.
Hak dilden.
Drys æbler, fennikel og
dild ud over den færdige pizza, og servér med citron skåret i smalle både.