Her
er en lækker variant af den klassiske italienske pizza med små krydrede
kødboller - Pizza a la Lady og Vagabonden.
Arbejdstid:
30 min. Hævetid: 45 min. Bagetid: ca 30 min. 4 personer
#
Pizzadej:
8 g
gær
2
dl lunkent vand
1 spsk
olie
½
tsk salt
150
g durummel (gerne fuldkorn)
150
g hvedemel
Tomatsauce:
1
dåse flåede tomater
1
fed hvidløg
1 spsk
olie
1
dåse koncentreret tomatpuré
salt
Kødboller:
400
g hakket oksekød
2 fed
hvidløg
2 tsk
tørret oregano
salt
og friskkværnet peber
Ekstra
fyld:
250
g champignon
125
g revet mozzarella
2 spsk
olie
100
g rucola
*
PIZZADEJ:
Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt
olie, salt, durummel og det meste af hvedemelet.
Ælt
dejen igennem, og tilsæt evt. mere hvedemel, indtil dejen er blød, elastisk og
lige akkurat slipper fingrene.
Lad
dejen hæve tildækket i 45 min.
TOMATSAUCE:
Blend de flåede tomater inklusiv saften.
Hak
hvidløget, og svits det i olie, uden at det får farve.
Tilsæt
de blendede tomater og tomatpuré, og lad saucen simre i 10 min.
Smag
til med salt og peber.
KØDBOLLER:
Hak hvidløgene. og ælt dem ind i kødet sammen med oregano, salt og peber.
Form
kødet til små kødboller med en diameter på størrelse med en ti-krone.
Sæt
2 bageplader i ovnen, og tænd på 220 °C varmluft.
Rul
dejen ud til to store cirkler, og læg hver cirkel på et stykke bagepapir.
Smør
tomatsaucen på pizzabundene.
Skær
champignonerne i skiver, og drys dem på pizzaerne sammen med revet mozzarella.
Læg
kødbollerne på toppen med afstand imellem, og pensl dem med olie.
Bag
pizzaerne i 12-15 min. eller til kanten er gyldenbrun, og kødbollerne er
gennemstegte.
Skyl
rucolasalaten, og drys den over pizzaerne lige inden servering.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin