Pizza
kan varieres i det uendelige. På Sicilien serverer de fx pizza med grønsagscreme
i stedet for tomatsauce - prøv denne version med en fin grøn broccolicreme.
4 personer.
Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 45 min. Bagetid: ca. 30 min.
# Pizzadej:
8 g
gær
2
dl lunkent vand
1 spsk
olie
½ tsk
salt
150
g durummel gerne fuldkorn
150
g hvedemel
Broccolicreme:
250
g broccoli
2 spsk
olie salt
Fyld:
400
g cherrytomater
250
g mozzarellakugler
2
fed hvidløg
2 spsk
olie
25
g parmesanost
2
håndfulde frisk basilikum
Tilbehør:
evt.
en stor skål grøn salat
*
Opløs
gæren i vand i en stor skål.
Tilsæt
olie, salt, durummel og det meste af hvedemelet.
Ælt
dejen.
Tilsæt
løbende mere hvedemel, indtil dejen er blød, elastisk og lige akkurat slipper
fingrene.
Lad
dejen hæve tildækket i 45 min.
Skær
broccolien i buketter, og skær stokken i terninger.
Kog
det hele i vand i en gryde uden låg, til broccolien er mør.
Hæld
vandet fra, og blend broccolien med olie til en blød creme.
Smag
til med salt.
Sæt
2 bageplader i ovnen, og tænd på 220 °C varmluft.
Rul
dejen ud til 2 store cirkler, og læg dem på hvert sit stykke bagepapir.
Smør
broccolicreme på pizzaerne.
Halver
tomaterne, og fordel tomater og mozzarella jævnt over cremen.
Drys
med revet parmesanost.
Hak
hvidløget fint, bland det med olie, og dryp over pizzaerne.
Flyt
pizzaerne ind på de varme bageplader, og bag dem i 12-15 min. eller til de er
gyldenbrune i kanten.
Drys
med friske basilikumblade, og server med det samme.
Server
evt. en skål salat til.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin