Dej:
15 g gær
2 dl lunkent vand
300 g italiensk hvedemel
1 tsk salt
1 spsk olivenolie
Sauce:
1 dl purerede tomater
1 spsk ketchup eller chilisauce efter smag
1 spsk konc. tomatpure
½ tsk oregano
½ tsk basilikum
evt. hvidløg
salt, peber
250 g kogt eller stegt kyllingebryst
1 lille rødløg
1 gul peberfrugt
50 soltørrede tomater i olie
100 g revet mozzarellaost
1 spsk pinjekerner
*
Dej: Rør gøren ud i lunkent vand og ælt de øvrige ingredienser i.
Ælt dejen ca. 10 minutter (5 minutter på maskine) og lad den hæve til
dobbelt størrelse ca. 1 time.
Del den i to stykker, ælt dem til kugler og rul dem flade med en kagerulle.
Sauce: Rør sauceingredienserne sammen i en skål.
Smør saucen på dejen, så der holdes en kant fri på 1-2 cm.
Skær kyllingekødet i tynde skiver og læg dem på saucen.
Snit rødløg, peberfrugt og soltørrede tomater i tynde strimler og fordel
dem over kødet.
Drys med revet ost og pinjekerner og bag pizzaerne ved stærk varme
225-250ºC i ca. 12 minutter.
Tips: Dejen kan også tilberedes med koldt vand og hæve natten over i
køleskab, så er den klar til brug efter en tur med kagerullen.
Den færdige dej kan også fryses, så den blot skal tø før brug.