Du kan få en almindelig pakke kyllingebryst til at række til
fire personer med denne gode pizzaopskrift. Når du selv laver dejen, kan du
smugle lidt fuldkornsmel i, og det gør retten mere sund og mættende.
Arbejdstid: 45 min. Hævetid: 1 time og 15 min.
Stege/bagetid: 25 min. 2-4 personer.
#
Dej:
2½ dl lunken vand
15 g gær
1 tsk havsalt
1 knsp. sukker
125 g fuldkornshvedemel
ca. 250 g italiensk pizzahvedemel (type 00)
Fyld:
275 g kyllingebryst
salt og peber
½ spsk olie
1 rød peberfrugt
1 bundt forårsløg
2 dl tomatsauce
evt. chilisauce
150 g revet
ost
olie
*
DEJ: Rør gæren ud i vand (maks. 37 °C) og tilsæt salt,
sukker og fuldkornsmel.
Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen, til den er blank
og elastisk.
Dæk dejskålen med plastfilm, og lad dejen hæve til dobbelt
størrelse på et lunt sted (ca. 1 time).
KRYDR kyllingebrysterne med salt og peber og brun dem på en
varm pande med olie.
Skru lidt ned, læg låg på panden og steg dem yderligere ca.
5 min. på hver side.
Læg kødet på en tallerken og lad det køle af.
Skær det i halvtykke skiver.
RENS peberfrugt og forårsløg og snit dem fint.
SLÅ pizzadejen ned, og del den 2-4 portioner, form dem til
kugler, og vend dem i mel.
Lad dem hvile på køkkenbordet i 15 min.
SÆT 2 bageplader i ovnen og tænd på 250 °C varmluft eller
mere, hvis den kan.
Drys mel på bordet, rul dejkuglerne ud til flade cirkler og
læg dem på bagepapir.
SMØR pizzaerne med tomatsauce og fordel kyllingestykker, grønsager,
evt. lidt chilisauce og revet ost ovenpå.
Stænk med lidt olie og sæt pizzaerne på de varme bageplader.
Bag dem 10-12 min.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin