6 kyllingefileter
1 spsk cajun krydderi
½ tsk oregano
1 tsk sød paprika
1 ¼ dl hvedemel
½ peberfrugt
120 gram klaret smør
1 dl mad olie
2 fed finthakket hvidløg
425 gram flået hakket tomater
½ tsk tabasco
1 tsk sukker
2 ½ dl vand
Cajun grønsags blanding af: (der skal anvendes 5 dl af denne blanding)
1 stort løg
1 grøn peberfrugt
2 korte bladselleri stilke
Bland cajun krydderi, oregano, paprika og hvedemel. Drys kyllingefileterne
med denne krydderi blanding.
Gem lidt af blandingen (2 spsk ).
Cajun grønsager – Løg, peberfrugt og bladselleri gøres i stand, og hakkes fint.
Svits grønsagsblandingen, og den ekstra ½ peberfrugt (skåret ud i små
tern) i halvdelen af smørret og olien i ca. 6 min. til de er blevet bløde.
Tilsæt hvidløg og svits det med et øjeblik.
Tilsæt tomater, tabasco og sukker og lad saucen simre uden låg i ca. 12
minutter.
Drys 2 spsk af det krydrede hvedemel i saucen og tilsæt 2 ½ dl vand under omrøring.
Rør i saucen og kog den til den tykner.
Opvarm resten af smørret og olien i en gryde og steg kyllingefileterne
til de er møre og overfladen er sprød.
Hæld saucen over kyllingefileterne og server dem ledsaget af en frisk
grøn salat samt et godt stykke brød.