4 stk perlehønebryst uden skind og ben
4 skiver lufttørret skinke
1 rulle butterdej, optøs, rulles let ud og pensles med smør.
½-1 dl kraftig hønsefond, evt. kogt på perlehøneskrog eller vingeben
1-1 ½ dl tør marsala
250 g kartoffelskiver, tyndt høvlede gives et opkog, afdryppes og krydres med salt, peber og evt. lidt frisk timian
8 stk salvieblade, evt. flere, som blot ristes i smør eller olie på panden og serveres til.
Læg to blade salvie på hvert perlehønebryst, og svøb dem ind i skinke, som
evt. fæstnes med en tandstikker.
Steg kødet i smør, 15-20 minutter, kog panden af med marsala og fond til en god sky. Jævn evt. med et par stykker koldt smør, som piskes i.
Server kartoffeltærte til: Læg blancherede, krydrede kartofler på halvdelen af en smørpenslet butterdejsrulle, fold den anden halvdel henover, pensl med smør, klip to lufthuller, og bag ved 200°C, i ca. 40 minutter.