anrettet med braiseret sensommerkål og rygeost-tzatziki
3 stk perlehøns (kylling kan også bruges)
6 spsk oliven-tapenade (købt eller hjemmelavet)
kål:
2 spidskål
3 appelsiner skåret i fileter
2 store rødløg skåret i både
1 dl hvidvin
1 dl olivenolie
tzatziki:
2 agurker
1 lille bæger fynsk rygeost
lidt cremefraiche 18%
2 fed hvidløg
1 citron
Perlehøns deles i lår og bryst. Lidt tapenade fyldes ind under skindet.
Der krydres med salt og peber.
Steges i ovnen ved 180°C i ca. 20 minutter
(lår skal have lidt længere tid end brystkød).
Del kålen i 6 stykker. Kom kålstykkerne i en bradepande med hvidvin og olie – tilsæt appelsinfileter, rødløg i tynde både samt salt og peber.
Braiseres i ovnen i ca. 30 minutter ved 150°C.
Agurkerne deles på langs. Kernerne skrabes ud med en ske.
Skær agurkerne i skrå skiver á ca. ½ cm.
Drys med salt og lad det udvande. Rygeosten røres
med cremefraiche og hakket hvidløg. Når agurkerne er udvandet, tørres de for væske og vendes i rygeostblandingen. Smages til med citronsaft, salt og peber (og evt. lidt sukker).
Ved anretning lægges kål og lidt af væske på en tallerken. Et stykke perlehøne lægges på, og tzatzikien serveres til.