1,5 spsk smør og olie
3 hakkede rødløg (ca. 250 g)
2 store fed knuste hvidløg
1 dåse blandede bønner i chilisauce (ca. 425 g)
2 dåser hakkede tomater (a ca. 400 g)
¼ tsk chilipulver, fx jalapeno
½ tsk sukker
1½ tsk groft salt
friskkværnet peber
2 røde peberfrugter i tern (ca. 200 g)
2 grønne peberfrugter i tern (ca. 200 g)
Tilbehør:
240 g landbrød
1,5 dl cremefraiche 18%
Lad smør- og rapsolien blive varm i en stor, tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at brune.
Svits løg og hvidløg i ca. ½ min.
Tilsæt bønner, tomat, chili, sukker, salt og peber.
Kog retten ved svag varme og under låg i ca. ½ time.
Tilsæt peberfrugter og kog videre under omrøring i ca. 3 min. Smag til.
Ved serveringen: Kom peberfrugter i chilisauce i en stor varm skål og server retten sammen med brød og cremefraiche.
Fryseegnet: Nej.