Vi har brugt den
fineste udskæring af oksemørbrad til de dejlige peberbøffer, men du kan sagtens
bruge opskriften til bøffer af oksefilet eller tyndsteg. Yes, det' weekend.
4 personer. Arbejdstid:
40 min. Grilltid: 10 min.
#
4 tournedos (bøffer
af oksemørbrad)
2 spsk olie
2 tsk sort knust
peber
salt
Kartoffelsalat:
1-1½ kg nye
kartofler
2-3 spsk sorte
oliven
1 lille rødløg
Senneps-persillesmør:
100 g smør
1 spsk grov sennep
2 fed hvidløg
2 spsk bredbladet
persille
Tilbehør:
frisk brøndkarse
*
Skrub kartoflerne
rene, og kog dem møre i 15-20 min. i letsaltet vand.
Skær kartoflerne i
både, og bland dem med oliven og finthakket rødløg.
Rør blødt smør med
sennep, knust hvidløg og hakket persille.
Tril til en rulle
ved hjælp af smørrebrødspapir.
Læg rullen i
køleskabet i ca. 30 min.
Tænd grillen se TIPS.
Pensl grillristen,
og derefter kødet med olie.
Vend kødet i peber,
og brun det ved høj varme på begge sider.
Krydr med salt. Steg
videre ved lavere temperatur i 3-4 min. på hver side (afhængigt af, om kødet
skal være rødt, rosa' eller gennemstegt).
Skær smørret i 4
skiver, og læg en skive på hver bøf.
Server med
kartoffelsalat.
TIPS: Tænd grillen ½
time før brug. Overfladen på grillkullene skal være grå, og alle flammerne væk,
før du griller. Grillen skal være så varm, at det er for varmt efter 5-10
sekunder, når man holder en flad hånd henover grillristen. Brug grilltænger
eller madpincet til at vende det, der er på grillen med.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin