10 g smør
500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
6 porrer i 1 cm skrå stykker (ca. 300 g)
300 g broccoli i små buketter og stokken i tynde skiver
1 dl vand
1 ½ tsk tørret rosmarin
1 ¼ tsk groft salt
friskkværnet peber
200 g tørret hvid pasta, fx spaghetti
2 liter vand
2 tsk groft salt
½ liter hvidløgssauce - se opskrift i Tillæg
100 g Cheasy revet ost 10%
Tomatsalat:
2 tsk olivenolie
1 tsk vand
½ tsk hvidvinseddike
¼ tsk honning
1/8 tsk fint salt
friskkværnet peber
4 tomater i skiver (ca. 300 g)
Pynt: hakket, frisk bredbladet persille
Tilbehør: 120 g landbrød
Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
Svits kødet i ca. 3 min., til det smuldrer og skifter farve.
Tilsæt porrer og svits i yderligere ca. 1 min.
Tilsæt broccoli, vand, rosmarin, salt og peber.
Kog retten ved kraftig varme og under omrøring i ca. 4 min.
Kom pastaen i en gryde med kogende vand tilsat salt.
Kog pastaen efter anvisningen på emballagen.
Pastaen skal være mør, men ikke blød. Lad pastaen dryppe af i en sigte og hæld den i et smurt ovnfast fad (ca. 6x22x27 cm).
Fordel kød- og grønsagsblandingen over pastaen.
Hæld saucen over retten og drys med ost.
Bag retten midt i ovnen ca. 25 min. ved 200°C.
Lad pastafad med oksekød og broccoli trække tildækket på køkkenbordet i ca. 10 minutter.
Tomatsalat: Pisk olie, vand, eddike, honning, salt og peber sammen i en skål. Fordel tomatskiverne på et fladt fad og hæld dressingen over.
Stil tomatsalaten tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Drys salaten med persille inden serveringen.
Fryseegnet: Nej