300 g kyllingelever
150 g bacon
1 gulerod
1 lille løg
2 stilke bladselleri eller en skive knoldselleri
1 fed hvidløg
1 glas rød- eller hvidvin
½ dl hønsebouillon
1 spsk hakket persille
1 laurbærblad
15-20 bladefrisk basilikum eller ½ tsk tørret timian
½ ds flåede tomater
salt og peber
Tø kyllingeleveren op og befri den for sener og evt. gul galde.
Skær hver lever i 3-4 stykker.
Hak bacon groft. Gør grønsagerne i stand og hak dem groft.
Sauter baconen i en stegegryde ved middelvarme, til den er let gylden.
Tilsæt grønsagerne og sauter dem 4-5 minutter ved lidt lavere varme.
Skru lidt op for varmen igen og tilsæt kyllinge-leveren.
Sauter den 2-3 minutter.
Tilsæt krydderierne, bouillonen og vinen og lad vinen koge ind til det halve.
Tilsæt så de let knuste, flåede tomater og dæmp varmen.
Lad saucen koge ca. 5 minutter.
Smag den til med salt og peber.
Server saucen sammen med friskkogt pasta og friskhøvlet Parmesan.
Tips:
Man kan smage saucen til med fintrevet skal af ¼ citron. Det smager godt til leversmagen.
Hvis retten skal være lidt magrere, kan man erstatte bacon med røget mørbrad samt ½ spsk olivenolie til sautering.