Spinatpasta og den cremede sauce gør, at denne ret ofte
bliver efterspurgt. Kombinationen er helt uforlignelig. Hverdagsmad.
• Vælg minimælk, hvis du vil have et endnu lavere
fedtindhold.
• Spinatpastaen indeholder mange vitaminer.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 10 min. 4 Portioner
# Råvarer til Pasta med kylling
4 kyllingefileter
250 g spiralpasta
2 fed hvidløg
4 modne bøftomater
2 spsk olie
2 spsk Maizena
2 spsk vand
2½ dl mælk
1 dl hønsebouillon
1 dl sorte oliven, udkernede, hakkede
salt og groftkværnet sort peber
1 dl finthakket frisk basilikum
½ dl reven frisk parmesanost
* Fremgangsmåde:
1 Kog pastaen efter pakkens anvisninger.
Skær kyllingefileterne i 2½ cm brede strimler.
Pil og hak hvidløgene. Skold, flå og udkern tomaterne. Skær
dem i tern.
2 Opvarm olien på en pande.
Brun kylling og hvidløg ved god varme på panden under
omrøring, til kyllingen ikke længere er rosa, ca. 3 min.
3 Bland Maizena og vand.
Pisk mælk, bouillon og Maizena-blanding sammen og hæld
væsken på panden.
Sænk varmen til jævn varme og lad det simre, til saucen er
jævn, ca. 3 min.
Tilsæt tomater og oliven og lad det simre yderligere 1 min.
Smag til med salt og sort peber.
4 Lad pastaen dryppe af og hæld den op på et serveringsfad.
Hæld sauce og kylling over.
Garner med frisk basilikum og parmesanost. Server straks.
Tips & råd
Bland Maizena og vand godt, så alle eventuelle klumper
forsvinder.
Pisk i saucen, til den er jævn.
Hak basilikum sammen med hvidløget.
Hvidløget sætter sig ikke så let fast på kniven, og man får
desuden en herlig aroma med i købet.
PR. PORTION: Energi: Kcal 532 = kJ 2234
Kulhydrat 46 g Protein 42 g Fedt 20 g (34%) Fibre 2 g