150 g back bacon i strimler
3 spsk olivenolie
2 store gulerødder i skiver (ca. 175 g)
2-3 rødløg i tynde både (ca. 200 g)
1 porre i tynde skiver (ca. 125 g)
200 g grønne bønner
2 courgetter i store tern (ca. 500 g)
4-5 tomater i både (ca. 300 g)
350 g pastaskruer
1 spsk pesto
Tilbehør:
80 g reven ost, gerne parmesanost
Flutes
Rist baconen til den er sprød og gylden.
Tag den op og kassér fedtet.
Sautér grønsagerne enkeltvis i olien ved høj varme, til de er let gyldne - begynd med gulerødder og slut med tomater.
Ingen af grønsagerne må blive for stegte.
Kog pastaen al dente.
Bland pasta, grønsager, pesto og bacon i en gryde, smag til med salt og peber og varm retten igennem, til grønsagerne er møre.
Server med reven ost og lune flutes.
Tips: Når man skal sautere mange grønsager, er det bedst at sautere de faste grønsager først - de bløde suger al olien.
Man kan undlade bacon i retten og i stedet bruge lidt mere pesto og lidt mindre olie. Kogt røget skinke i strimler kan også erstatte bacon.
Grønsager pr. person: ca. 375 g