Grønkål og fuldkornspasta er en god vinterkombination. Lidt
hvidløg og chili giver retten kant, og citron tager toppen af flødens fedme.
Server pastaen som en grøn hovedret eller som tilbehør til et stykke kød.
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 30
min. Kogetid: 20 min.
#
250 g frisk grønkål
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 chili (eller ½ tsk chiliflager)
250 g kort fuldkornspasta
2 spsk olie
1-2 dl piskefløde (eller madlavningsfløde)
1 økologisk citron
50 g vesterhavsost (eller parmesanost)
salt og peber
*
SKYL og rib grønkålsbladene, og snit dem groft.
Blancher dem i kogende, letsaltet vand, og dryp dem af i en sigte.
Gem kogevandet til pastaen.
PIL skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint.
Skyl chilien, halver den, skrab frøene ud og snit den fint.
KOG pastaen efter pakkens anvisning.
SAUTER skalotteløg, hvidløg og chili blanke i en bred bundet
gryde eller pande med olie.
Vend den afdryppede grønkål i, og varm igennem under
omrøring i 3 min.
Tilsæt fløde, og kog igennem under omrøring i 3-5 min.
Smag til med fintrevet citronskal, citronsaft, revet ost,
salt og peber.
HÆLD pastaen i et dørslag, men gem 1 dl af pastavandet.
Vend den afdryppede pasta i grønkålen, og varm igennem under
omrøring.
Tilsæt evt. en smule pastavand, hvis retten bliver for tør.
Smag til og server med friskkværnet sort peber og evt.
ekstra ost.
TIPS: Erstat evt. chilien med 75-100 g fintsnittet
chorizopølse.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin