Pastaretter behøver ikke være italienske. Rødløg, oliven og frisk
spinat gør retten til en klassisk græsk nydelse.
• Pasta indeholder mange komplekse kulhydrater • Spinat
indeholder meget jern og kalcium.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 30 min. 6 Portioner
# Råvarer til Pasta græsk
150 g kogt eller grillet kyllingekød
500 g frisk spinat
3 rødløg
1 bundt frisk basilikum
2 spsk olie
2½ dl rødvin
1 tsk tørret oregano
12 udkernede sorte oliven
1 spsk rødvinseddike
salt og peber
500 g pasta, farfalle
* Fremgangsmåde:
1 Skyl, nip og hak spinaten groft.
Pil løgene og skær dem i ringe.
Striml kyllingekødet, fjern evt. skindet.
Striml basilikumbladene.
2 Opvarm olien og brun løgene en kort stund.
Hæld rødvin og oregano over.
Bring det i kog og lad det koge ved stærk varme under
omrøring, til væsken er kogt ind, ca. 20 min.
Tilsæt kyllingekød, oliven, rødvinseddike, salt og peber.
Bland godt.
Giv det et opkog og hold det varmt.
3 Bring rigeligt med letsaltet vand i kog i en gryde.
Kog pastaen efter pakkens anvisninger.
Tilsæt spinaten, når der mangler 2 min. af kogetiden.
4 Lad pasta og spinat dryppe af.
Bland pastaen med løgsaucen i en opvarmet skål.
Drys med basilikum og server.
Tips & råd
Anvend en bred gryde når du koger løgene i vin. Væsken
fordamper meget lettere, hvis gryden er vid i stedet for høj. Rødvinen kan fint
erstattes med grønsagsbouillon. Saucen bliver da ikke så intensivt rød og
smagen bliver helt anderledes.
Retten kan forberedes 1-2 dage i forvejen. Kog løg og rødvin
til en tyk masse (se trin 2). Stil det i køleskabet til det skal bruges. Smagen
bliver kraftigere jo længere løgene trækker.
PR. PORTION: Energi: Kcal 496 = kJ 2083
Kulhydrat 81 g Protein 16 g Fedt 12 g (22%) Fibre 4 g