Logo

Pasta Græsk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pasta Græsk

 

Pastaretter behøver ikke være italienske. Rødløg, oliven og frisk spinat gør retten til en klassisk græsk nydelse.

• Pasta indeholder mange komplekse kulhydrater • Spinat indeholder meget jern og kalcium.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 30 min. 6 Portioner

 

# Råvarer til Pasta græsk

150 g kogt eller grillet kyllingekød

500 g frisk spinat

3 rødløg

1 bundt frisk basilikum

2 spsk olie

2½ dl rødvin

1 tsk tørret oregano

12 udkernede sorte oliven

1 spsk rødvinseddike

salt og peber

500 g pasta, farfalle

 

* Fremgangsmåde:

1 Skyl, nip og hak spinaten groft.

Pil løgene og skær dem i ringe.

Striml kyllingekødet, fjern evt. skindet.

Striml basilikumbladene.

 

2 Opvarm olien og brun løgene en kort stund.

Hæld rødvin og oregano over.

Bring det i kog og lad det koge ved stærk varme under omrøring, til væsken er kogt ind, ca. 20 min.

Tilsæt kyllingekød, oliven, rødvinseddike, salt og peber. Bland godt.

Giv det et opkog og hold det varmt.

 

3 Bring rigeligt med letsaltet vand i kog i en gryde.

Kog pastaen efter pakkens anvisninger.

Tilsæt spinaten, når der mangler 2 min. af kogetiden.

 

4 Lad pasta og spinat dryppe af.

Bland pastaen med løgsaucen i en opvarmet skål.

Drys med basilikum og server.

 

Tips & råd

 

Anvend en bred gryde når du koger løgene i vin. Væsken fordamper meget lettere, hvis gryden er vid i stedet for høj. Rødvinen kan fint erstattes med grønsagsbouillon. Saucen bliver da ikke så intensivt rød og smagen bliver helt anderledes.

 

Retten kan forberedes 1-2 dage i forvejen. Kog løg og rødvin til en tyk masse (se trin 2). Stil det i køleskabet til det skal bruges. Smagen bliver kraftigere jo længere løgene trækker.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 496 = kJ 2083

Kulhydrat 81 g Protein 16 g Fedt 12 g (22%) Fibre 4 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.313 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her