Logo

Pasta gartnerens

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pasta gartnerens

 

Hurra for pasta! Her får familiefavoritten, fettuccine en ansigtsløftning med sprøde zucchini og let tomatsauce • Zucchini tilfører C-vitamin • En ret med lavt fedtindhold og uden kolesterol.

Forberedelse 10 min. Tilberedning 20 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Pasta gartnerens

250 g pasta

1 dåse (250 g) passerede tomater

1 dl vand

1 løg

½ tsk tørret timian

½ tsk sort peber

1 zucchini

friske timiankviste til garnering

 

* Fremgangsmåde:

1 Bland de passerede tomater med vand på en stor pande.

Kog ved jævn varme i 2 min.

Pil løget og skær det i tynde skiver.

Kom løg, timian og peber på panden.

Skru ned og lad det simre til løgene er møre, ca. 5 min.

 

2 Skyl zucchinien og skær den i fine strimler (julienne).

Kom zucchinien i saucen og kog den under omrøring til zucchinien er mør, men sprød, ca. 5 min.

 

3 Kog pastaen efter pakkens anvisninger mens saucen koger.

 

4 Lad pastaen dryppe af og fordel den på tallerkener.

Øs saucen ovenpå pastaen.

Garner med friske timiankviste og server straks.

 

Tips & råd

 

Pasta gartnerens

Skær en perfekt julienne, ved at fjerne enderne på zucchinien, dele den i 5 cm stykker og siden skære h cm tykke skiver på langs. Læg 3-4 skiver ovenpå hinanden og skær dem i 2-3 mm brede strimler (tændstiks-format), som så deles midt over. Fortsæt ligesådan med resten af grønsagen. Julienne-grønsager kan være alt mellem 3 og 8 cm, afhængig af hvad de skal anvendes til. Man bør dog altid tænke på at grønsagerne ikke skal være svære at få i munden. Det er smukt at skære julienne af gulerødder, peberfrugt, agurk eller zucchini til de fleste retter.

 

VARIATION

Denne ret er en god måde til at anvende havens grønsager, eller resterne i køleskabet. Zucchinien kan erstattes med broccoli, blomkål eller peberfrugtstrimler. For at få en kødret, tilsæt 2 ½ dl hakket kyllingekød eller kalkunbryst i tomatsaucen under trin 2.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 209 = kJ 878

Kulhydrat 42 g Protein 8 g Fedt 1 g (4%) Fibre 3 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 2.068 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her