Hurra for pasta! Her får familiefavoritten, fettuccine en
ansigtsløftning med sprøde zucchini og let tomatsauce • Zucchini tilfører C-vitamin • En ret med lavt fedtindhold
og uden kolesterol.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 20 min. 4 Portioner
# Råvarer til Pasta gartnerens
250 g pasta
1 dåse (250 g) passerede tomater
1 dl vand
1 løg
½ tsk tørret timian
½ tsk sort peber
1 zucchini
friske timiankviste til garnering
* Fremgangsmåde:
1 Bland de passerede tomater med vand på en stor pande.
Kog ved jævn varme i 2 min.
Pil løget og skær det i tynde skiver.
Kom løg, timian og peber på panden.
Skru ned og lad det simre til løgene er møre, ca. 5 min.
2 Skyl zucchinien og skær den i fine strimler (julienne).
Kom zucchinien i saucen og kog den under omrøring til
zucchinien er mør, men sprød, ca. 5 min.
3 Kog pastaen efter pakkens anvisninger mens saucen koger.
4 Lad pastaen dryppe af og fordel den på tallerkener.
Øs saucen ovenpå pastaen.
Garner med friske timiankviste og server straks.
Tips & råd
Skær en perfekt julienne, ved at fjerne enderne på
zucchinien, dele den i 5 cm stykker og siden skære h cm tykke skiver på langs.
Læg 3-4 skiver ovenpå hinanden og skær dem i 2-3 mm brede strimler (tændstiks-format),
som så deles midt over. Fortsæt ligesådan med resten af grønsagen. Julienne-grønsager
kan være alt mellem 3 og 8 cm, afhængig af hvad de skal anvendes til. Man bør
dog altid tænke på at grønsagerne ikke skal være svære at få i munden. Det er
smukt at skære julienne af gulerødder, peberfrugt, agurk eller zucchini til de
fleste retter.
VARIATION
Denne ret er en god måde til at anvende havens grønsager,
eller resterne i køleskabet. Zucchinien kan erstattes med broccoli, blomkål
eller peberfrugtstrimler. For at få en kødret, tilsæt 2 ½ dl hakket kyllingekød
eller kalkunbryst i tomatsaucen under trin 2.
PR. PORTION: Energi: Kcal 209 = kJ 878
Kulhydrat 42 g Protein 8 g Fedt 1 g (4%) Fibre 3 g