Hjemmelavede snacks: Hvis du har travlt, kan du selvfølgelig også bruge færdige pandekager fra køledisken
8 store dybfrosne rejer (kogte, pillede og uden hoveder)
4 æg
1 dl mælk
1½ tsk karry
100 g hvedemel
100 g sukkerærter
150 g gulerødder
4 tsk olie
1½ spsk salatmayonnaise
1 tsk reven limeskal, økologisk
1½ spsk limesaft
100 g sødmælksyoghurt
salt, peber og sukker
½ bundt frisk koriander (eller bredbladet persille)
*
A. Tø rejerne op.
Pisk æg, mælk, karry og 1 nip salt sammen.
Hvedemelet røres i, en skefuld ad gangen.
Lad dejen hvile 15 minutter.
Sukkerærterne skæres på skrå i tynde strimler.
Gulerødderne skrælles og skæres i tynde, ca. 5 cm lange strimler.
Sukkerærterne og gulerødderne koges 3 minutter i letsaltet vand, skylles hurtigt i koldt vand og sættes til afdrypning.
B. Rør pandekagedejen godt igennem igen.
Bag 4 pandekager, en ad gangen, i 1 tsk olie til hver, på en sliplet-pande (24 cm).
Lad pandekagerne køle af.
Bland mayonnaise, limeskal, limesaft og yoghurt.
Det krydres med salt og peber og 1 nip sukker.
C. Korianderbladene rives af stilkene, hakkes og blandes i.
Pandekagerne smøres med yoghurten, men lad en 2 cm bred kant være.
Gulerødder og sukkerærter fordeles ovenpå.
Læg 2 rejer i midten af hver.
Rul pandekagerne sammen, pak dem ind i plastfolie, lad dem stå koldt 30 minutter og skær dem så over i to dele.
Pr. portion: 19 g protein, 14 g fedt, 23 g kulh. = 310 kcal -1297 kj