Pølser i hakket oksekød på mange måder: som de er med
tomatsauce, i ristede pølsebrød eller som en rigtig burger
Til 3 personer. Tilberedningstid: ca. 25 min.
#
250 g hakket oksekød
1 æg
1 skive franskbrød
½ tsk chilipulver
salt og peber fra kværn
¼ tsk oregano
6 korte wienerpølser
25 g smør
1 spsk olie
evt. krydret tomatsauce eller tomatketchup
reven parmesanost
*
1. Rør kødet med det piskede æg, krummen fra franskbrødet,
der er revet i småbidder, samt krydderierne. Farsen skal være ret fast.
2. Del portionen i 6 dele, der formes omkring pølserne til
aflange »frikadeller«.
Skær pølserne over en gang, hvis de er for lange.
3. Smelt smør og olie på en stor pande og brun pølseburgerne
på alle sider.
Skru ned for varmen og lad dem stege i 10-12 min.
Vend dem af og til.
4. Pølseburgerne serveres som de er med tomatsauce eller
-ketchup til.
Parmesanosten gives til i en skål.
5. Du kan også lægge pølseburgerne i ristede pølsebrød,
drysse med reven ost og stille brødene i ovnen, til osten smelter.
6. Eller saml en burger med alt dit favorittilbehør og
pølseburgeren.