500 g fiskefilet, fx skrubbe- eller isingfilet
1 dl rasp (ca. 50 g)
1 dl hakket frisk persille
1 tsk fintrevet citronskal
¾ tsk groft salt
friskkværnet peber
50 g smør - smeltet
Tilbehør: 1 kg kartofler
Ærtesauce:
½ liter Karolines Køkken hvid mælkesauce
1 spsk friskpresset citronsaft
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
500 g optøede frosne fine ærter
Rens og tør fiskefileterne. Læg dem på en plade med bagepapir - buk evt. de tynde halestykker ind under fileterne, så fiskestykkerne bliver lige tykke.
Bland rasp, persille, citronskal, salt og peber.
Fordel raspblandingen på fileterne og dryp dem med smeltet smør.
Steg fisken midt i ovnen ca. 10 min. ved 225°C, til den er fast og hvid.
Ærtesauce: Hæld Hvid MælkeSauce i en tykbundet gryde og bring saucen i kog. Tilsæt citronsaft, salt og peber.
Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min.
Tilsæt ærter og varm saucen igennem. Smag til.
Anret fileterne i et varmt fad og server saucen i en varm skål ved siden af.
Mad til i morgen: Er der ærtesauce tilovers, kan den serveres sammen med gulerødder, kartofler og karbonader.
Ikke fryseegnet