Luk øjnene, tænk på at du har haft fingeren på aftrækkeren og nyd denne skønne møre steg. Det er ret vildt.
#
2 kg vildsvineryg
1 fed hvidløg
salt
1 tsk stødt kommen
friskkværnet sort peber
1 gulerod
1 persillerod
125 g knoldselleri
2 løg
30 g klaret smør
½ tsk stødt allehånde
8 enebær
rosmarin stilke
¼ l kraftig rødvin
½ l mørk vildtfond
1 spsk hvedemel
4 spsk tør sherry
200 g fløde
1 spsk friskhakket persille
*
Vildsvineryggen skylles, duppes tør og fedtlaget skæres i ruder.
Hvidløget pilles, knuses med salt og blandes med kommen og peber.
Vildsvineryggen gnides med krydderblandingen.
Guleroden, persilleroden og sellerien skrælles, løgene pilles og alt skæres i tern.
Det klarede smør opvarmes i en stegegryde.
Vildsvineryggen brunes deri på fedtsiden.
Ovnen forvarmes til 200 °C.
Ryggen vendes, grønsagerne lægges ved siden af, og den steger videre i ca. 5 minutter.
Krydderierne tilsættes.
Den åbne stegegryde sættes ind midt i ovnen ved ca. 160 °C.
Efter 30 minutter hældes vinen i gryden og efter yderligere 30 minutter
hældes også fonden ved.
Kødet simrer yderligere 30 minutter under låg.
Vildsvineryggen stilles varmt.
Stegefonden sies.
Melet røre op med sherry, og fonden jævnes med blandingen.
Simrer ca. 10 minutter under omrøring.
Saucen gøres ekstra lækker med fløden, smages til med salt og peber og drysses med persille.
En dejlig opskrift fra madABC blandt over 30.000 forskellige
opskrifter.