1-1 ½ kg laks, hel eller i stykker
2 tsk salt
10-15 g margarine
1 stykke porre
2 dild kviste
2 persille kviste
2 skiver citron
5 hele hvide peberkorn
½ tsk merian
Rens og skyl fisken. Fjern finner og hoved. Gnid fisken ind- og udvendigt med salt. Smør et stort stykke stegefim eller alufolie og læg laksen midt på det. Skyl porren, skær den i strimler og bland den med hakket dild, persille og citron. Læg det grønne, knuste peberkorn og eventuelt merian i laksen. Fold folien om laksen til en tæt pakke. Læg den i en bradepande.
Sæt fisken i den nederste del af ovnen ved 200 º, 40-45 minutter. store laks på over 2 kg må koge 10 minutter mere i ovnen.
Lad laksen blive liggende i folien ca. 10 minutter. Træk skindet af og server laksen varm eller kold med kogte kartofler, salat og sauce.