4 skiver skank, ca. 2 cm. tykke
3 spsk hvedemel
groft salt
peber
20 g fedtstof
2 dl rødvin
1 kvist rosmarin (1 spsk tørret)
1 kvist salvie (1 spsk tørret)
250 g små løg
1 dåse flåede tomater
Tilbehør:
løse ris
ærter
svampe
ristet rugbrød til marven
Rids kødet i kanten hele vejen rundt. Vend hver skive i hvedemel med salt og peber.
Smelt fedstoffet i en dyb pande eller en gryde. Brun kødet.
Hæld rødvin ved. Kom rosmarin og salvie ved.
Lad det småstege under låg til kødet let løsner sig fra benet, 1 ½ - 2 timer.
Rens de små løg og kom dem i panden eller gryden til kødet sammen med tomaterne ca. ½ time før kødet er færdigt.
Brug kun en passende del af væden fra tomaterne.
Kog de løse ris og bland dem med sauterede ærter og svampe.
Smag saucen til.
Server osso bucoen med risene.
En god kraftig rødvin vil være fin at drikke hertil.